Η προσεδάφιση του InSight στον Άρη (ζωντανή μετάδοση)

Posted on 26/11/2018

1


(νεώτερη ενημέρωση 3)
Νέες φωτογραφίες του InSight από τον Άρηsol4sol4_b
=====================

(νεώτερη ενημέρωση 2)
Το σκάφος InSight της NASA που προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Άρη στις 26-11-2018 το βράδυ της Παρασκευής κατόρθωσε να αναπτύξει τα δύο ηλιακά πάνελ του και έχει αρχίσει να συλλέγει ηλιακή ενέργεια, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.
Η χρήση των πάνελ ήταν ένα από μία από τις πιο κρίσιμες λειτουργίες για το InSight, το οποίο βασίζεται στις ακτίνες του Ήλιου για την καθημερινή φόρτιση των μπαταριών του και για την θέρμανση των εργαλείων του στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στον κόκκινο πλανήτη.
Τα πάνελ παρέχουν 600 έως 700 Watt ανά ημέρα σε περίπτωση καλοκαιρίας, που αντιστοιχεί στην ενέργεια που απαιτείται για την λειτουργία ενός οικιακού μπλέντερ. Σε περίπτωση που τα κάτοπτρα καλυφθούν από σκόνη θα μπορούν να συγκεντρώσουν 200 έως 300 βατ.
Το όχημα έχει ήδη στείλει δύο φωτογραφίες (βλέπε παρακάτω) από το πεδίο στο οποίο προσεδαφίστηκε, γνωστό ως Elysium Planitia. Τις επόμενες ημέρες θα αναπτυχθούν τα επιστημονικά όργανα, αν και θα μεσολαβήσουν δύο έως τρεις μήνες έως ότου τα εργαλεία του InSight τεθούν σε πλήρη λειτουργία κι αρχίσουν να στέλνουν στοιχεία στην Γη. skai.gr

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

(νεώτερη ενημέρωση)
Μετά από ένα ταξίδι διάρκειας περίπου επτά μηνών, το διαστημικό σκάφος InSight της NASA προσεδαφίστηκε στον Άρη με επιτυχία και οι επιστήμονες της NASA ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα χαράς.
Πριν από λίγο το InSight Έστειλε την πρώτη του φωτογραφία από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.
Είναι πρώτη προσεδάφιση στον Άρη μετά το Curiosity το 2012. Σκοπός του InSight είναι η μελέτη του εσωτερικού του πλανήτη Άρη.

Η πρώτη φωτογραφία που έστειλε το InSight από τον Άρη:

Και η πρώτη καλή φωτογραφία:inshightDR_F0000_0106M_

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


11:40 a.m. PST (2:40 p.m. EST) — Separation from the cruise stage that carried the mission to Mars
11:41 a.m. PST (2:41 p.m. EST) — Turn to orient the spacecraft properly for atmospheric entry
11:47 a.m. PST (2:47 p.m. EST) — Atmospheric entry at about 12,300 mph (19,800 kph), beginning the entry, descent and landing phase
11:49 a.m. PST (2:49 p.m. EST) — Peak heating of the protective heat shield reaches about 2,700°F (about 1,500°C)
15 seconds later — Peak deceleration, with the intense heating causing possible temporary dropouts in radio signals
11:51 a.m. PST (2:51 p.m. EST) — Parachute deployment
15 seconds later — Separation from the heat shield
10 seconds later — Deployment of the lander’s three legs
11:52 a.m. PST (2:52 p.m. EST) — Activation of the radar that will sense the distance to the ground
11:53 a.m. PST (2:53 p.m. EST) — First acquisition of the radar signal
20 seconds later — Separation from the back shell and parachute
0.5 second later — The retrorockets, or descent engines, begin firing
2.5 seconds later — Start of the «gravity turn» to get the lander into the proper orientation for landing
22 seconds later — InSight begins slowing to a constant velocity (from 17 mph to a constant 5 mph, or from 27 kph to 8 kph) for its soft landing
11:54 a.m. PST (2:54 p.m. EST) — Expected touchdown on the surface of Mars
12:01 p.m. PST (3:01 p.m. EST) — «Beep» from InSight’s X-band radio directly back to Earth, indicating InSight is alive and functioning on the surface of Mars
No earlier than 12:04 p.m. PST (3:04 p.m. EST), but possibly the next day — First image from InSight on the surface of Mars
No earlier than 5:35 p.m. PST (8:35 p.m. EST) — Confirmation from InSight via NASA’s Mars Odyssey orbiter that InSight’s solar arrays have deployed

Ετικέτα: ,
Posted in: ΔΙΑΣΤΗΜΑ